Hodili svoje starosti za plecia

IMAG0640(23.-24.10.2015, Brezovka) Aspoň to skúsili. Mladí animátori si v rámci aktivity napísali svoje starosti na balvan, a potom ho s chuťou hodili ďaleko od seba. Či to stačí, mávnuť rukou a tváriť sa, že je všetko v poriadku, bolo témou o ktorej sa mohli aj spoločne porozprávať.

V rámci zábavného večerného programu sa mladí vcítili do rôznych rolí: rodičov, ktorí sa dozvedia na poslednú chvíľu, že ich dieťa, animátor, ide so saleziánmi na chatu. Keďže všetci si cvičili ich rolu osobitne, nikto netušil ako to na javisku vyznie, spoločná improvizácia napokon všetkých rozosmiala.

Témou duchovného programu bola slovná hračka: STAROSTlivosť (starosť v tom negatívnom zmysle, ako trápenie, ťažkosť, no aj jej pozitívny ekvivalent ako záujem, ochota, pomoc).

IMAG0643Navštívila nás rodinka Terpitkova, podelila sa s nami o ich životnú cestu, radosti manželstva, rodiny. Dobre sa počúvali ich skúsenosti so saleziánmi, s výchovou detí, ich vzájomný vzťah o obete a spoločnom šťastí. Deti nie sú prekážkou ani naším plánom, ani šťastnému životu. Oplatí sa byť trpezlivý.

Atmosféru dotvorila aj pracujúca skupina, ktorá zveľaďovala kuchyňu na chate.

Stanislav Hurbanič, sdb

Najnovšie články