Vysokoškolské stretko na výlete

NIK_1834(17.-19.2.2017, Drienica) Dlho očakávaná akcia sa konečne vyplnila, vybrali sme sa na Drienicu, konkrétne to bolo miesto DMM (Dom Mamky Margity), kde sme strávili celý víkend. Neskôr sa k nám pridal aj Stanko, keďže bol ako kazateľ vo vedľajšej bude, kde sa konali duchovné cvičenia pre mladých saleziánov.

O jedlo bolo postarané chlapmi, čo bolo pre nás ženy lichotivé. Naše dlhé večere sa tiahli v pokojnom, príjemnom a saleziánskom rozhovore, kde sme sa cítili ako  jedna veľká rodina. Padli otázky ako:  Porozprávaj nám čo si prežil v poslednej dobe, čo sa zmenilo za posledný mesiac? Čo ti prinieslo/vzalo toto stretko? Obohacuje ťa toto stretko, ak áno tak čím? Boli to ozaj otvorené rozhovory, kde každý z nás pekne opísal, čo ho trápi, čo ho20170219_135931 povzbudzuje, resp. čo nás drží nad vodou. Samozrejme nerozprávali sme len my – ženy,  ale aj Vilo Šinaľ a Stanko. Každý z toho ich vlastného prostredia, Vilo ako manžel, otec, spolupracovník, lekár. A Stanko ako duchovný formátor, kňaz a kamarát nás animátorov.

Pravdaže, čo by to bol  za výlet bez turistiky, vybrali sme sa teda v sobotu na kopec zvaný Lysá 1068 m a dozvedeli sme sa, čo je to “skialpovanie” aj na vlastné oči. Týmto sa chcem veľmi poďakovať za takto krásne strávený čas.

Klaudia Olejárová

Najnovšie články