Naši futbalisti si zmerali sily s najlepšími zo Slovenska

18216696_10208888198547765_4190979209589981464_o(30.4.-1.5.2017, Banská Bystrica) Všetko sa to začalo turnajom KAMA v Humennom, kde sme po boji o bronzovú medailu skončili na 4. mieste, ale i tak sa nominovali do Banskej Bystrice na CFF KAMA (celoslovenské futbalové finále). Na tento turnaj sa spolu s nami prebojovalo osem tímov, štyri z východného Slovenska a štyri zo západného. Malo sa hrať formou dvoch skupín po štyroch tímoch, no keďže sa na poslednú chvíľu jeden tím odhlásil, tak sa vytvoril jedná veľká skupina, kde hral každý s každým.

Prvý zápas, ako je už tradíciou, sme prehrali 0:3 a to s domácou Banskou Bystricou. V ďalších dvoch zápasoch proti Bratislave-Miletičke a Prešovu sme neinkasovali ani jeden gól a oba zápasy vyhrali a to 3:0 a 2:0. Po týchto výhrach bola atmosféra v tíme uvoľnenejšia, aj keď sme vedeli, že ďalší zápas bude proti oveľa zdatnejšiemu tímu a to Bratislava-Mamateyka. Náš súper potvrdil svoje kvality a dlho vyrovnaný zápas sme prehrali a to 4:0. Po dlhšej zápasovej prestávke nás čakal posledný zápas dňa a to už vo večerných hodinách s Humenným, ktorý mal rozhodnúť o našom postupe do play-off. Zápas bol veľmi napätý a bolo vidno, že Humenné nám nechce uľahčiť postup. Po prvom góle sme neubránili hráča Humenného ktorý vyrovnal na 1:1. Nechýbalo už veľa do konca zápasu a vyzeralo to tak, že si body budeme musieť podeliť. No v záverečných minútach brankár Humenného podcenil spracovanie prihrávky a lopta skončila v jeho vlastnej sieti. Stav 2:1 sme už ubránili a zápas vyhrali, čo znamenalo, že sme v prvej štvorici najlepších tímov. Po tomto zápase nasledovala večerná adorácia, po ktorej sme všetci už vyčerpaní zaspali.

Ďalší deň sa začínal svätou omšou v kostole Panny Márie Pomocnice, po ktorej nás čakal ešte skupinový zápas s Trnavou, no ten sme po slabom výkone prehra18208987_10208888187067478_1730455805061772942_oli 4:1. Poobede nás už čakali dôležité zápasy. Prvý bol o postup do finále proti Banskej Bystrici, v ktorom sme nevyužili viacero šancí a 4 minúty pred koncom zápasu sme inkasovali gól. Zápas sa nakoniec skončil 2:0, čo znamenalo postup Banskej Bystrice do finále s úspešnejším z dvojice Trnava – Bratislava-Mamateyka. Tento veľmi vyrovnaný zápas nakoniec po penaltovom rozstrele vyhrala Trnava, teda v zápase o tretie miesto sme si zmerali sily s Mamateykou. Dlho sa nám ani súperovi nepodarilo streliť gól, čo znamenalo nerozhodný stav. Bol to veľmi bojovný zápas, čo pritiahlo pozornosť iných tímov, ktoré začali skandovať: ,,Bardejov!” No aj s podporou hľadiska sa nám tento zápas nepodarilo vyhrať, ale bolo vidno, že sme zanechali srdce na ihrisku, čo uznal aj náš súper. Tento turnaj nakoniec vyhral káder z Trnavy a my sme skončili na štvrtom mieste.

Ako kapitán tímu tento turnaj hodnotím veľmi pozitívne po futbalovej stránke, pretože v takejto zostave nehráme spolu ani pol roka a pritom sa nám podarilo uspieť na tomto turnaji. Strelecky sa najlepšie presadili: Michal Feňo – 4 góly a Samuel Rival Varchol – 4 góly. Určite by som chcel takýto turnaj znova zažiť a verím, že sa nám to podarí. No teraz sa musíme sústrediť na letnú KAMU tu v Bardejove.

Samuel Kendra 

Najnovšie články