Vianoce rozvoniavali celou Brezovkou

Bardejov/Brezovka – 10.12.2018

48277692_10214799140626692_2623269512186691584_nVianoce sú časom, keď sa celá rodina spolu stretne pri štedrej večeri a vianočnom stromčeku. A ako to vyzerá keď má rodina viac ako 120 členov?

Dva týždne pred Vianocami sa už ako tradične na Brezovke stretla skupinka päťdesiatich animátorov. Spoločne sa zúčastnili duchovnej obnovy, ktorá sa niesla v rodinnom duchu ako obvykle. Tento víkend bol však iný oproti ostatným obnovovým víkendom. Hlavným bodom programu bola štedrá večera, na ktorú prijali pozvanie mladí animátori, pracujúci a rodinky.

„Bolo to super, páčilo sa mi hlavne ako sme sa tam všetci stretli, saleziáni, stredoškoláci, vysokoškoláci, rodinky. Malo to vianočného rodinného ducha,“ povedala Sofia, 15-ročná účastníčka tejto vianočnej chaty.

Sobotňajšia slávnosť sa po celodenných prípravách – upratovaniu, zdobeniu a pečeniu – začala omšou na Brezovke, po ktorej sa všetci premiestnili do tamojšieho kultúrneho domu, keďže chata by tieto kapacity nezvládala. Po modlitbe nasledovala samotná večera a po nej dlho očakávané otváranie darčekov. Bol to čas strávený s rodinou, hoci nie celkom s tou pokrvnou, ale saleziánskou, ktorá je však tiež neodmysliteľnou súčasťou mnohých účastníkov tejto štedrej večere.

Nedeľa sa už niesla vo vážnejšom duchu ako predchádzajúci deň, keďže v programe hneď po raňajkách nasledovala prednáška s témou – rodina, v podaní Stanky Mihaľovej, ktorá aj s rodinou bola hosťom tejto obnovy. Prišla sa podeliť s tým, ako vníma rodinu a ona a čo pre ňu znamená saleziánska rodina, ktorej je už dlho súčasťou.

20181208_193014_zmensenaTáto obnova, súčasťou ktorej bola aj štedrá večera bola nie len prípravou na ozajstné Vianoce, ale aj veľmi pekným spríjemnením tohto druhého adventného víkendu. Teraz sa už len všetci môžu tešiť na tie ozajstné Vianoce, ktoré sa už blížia.

Nina Hlávková

Najnovšie články