Prázdninové výlety z Poštárky

Počas prázdnin sa na Poštárke zorganizovalo niekoľko výletov. Ich sériu odštartovala prespávačka dievčenského stretka v Lenartove s ich animátorkou Vanesou. Sprevádzal ich brat Juzek. Dievčatá si na nej samy varili, plietli náramky a zabávali sa. Aby nesedeli len v dome, Juzek pre nich pripravil aj turistiku na Kráľovú studňu.

Otec Marián vzal starších miništrantov na stanovačku. V stredu po sv. omši sa vybrali peši na Kalváriu, kde si najprv nachystali nocľah v stanoch a potom opekali. Po jedle sa zahrali, pomodlili, porozprávali a vychutnávali si atmosféru večera stráveného v prírode. Napriek tomu že sa pobrali spať už o pol noci, nezažmúrili oka do skorého rána. Dospali to po príchode domov.

Aj pastoračný koordinátor Marián vzal chlapcov zo svojho stretka na Mihaľov. Pešia túra bola spestrená hrami. Po príchode si opiekli obed a po ňom si zahrali karty a futbal. Po prijemnom popoludní nastal čas ísť domov. Cestou domov si znovu zahrali hry.

Vrcholom letných výletov bola prespávačka v Lenartove pre deti z doučovania. Odštartovala ju návšteva Ľubovnianskeho hradu a skanzenu. V Lenartove otec Peter odslúžil omšu a po nej sa pripravila grilovačka. Na ňu boli pozvaní aj doučovatelia s ich rodinami. V prijemnej atmosfére sa zoznámili, porozprávali, zajedli si a zabavili sa pri večernom programe. Na druhý deň, keďže bola nedeľa, sa šlo na omšu a po obede na Kráľovú studňu.

Veríme, že aj počas roka na nájde čas na výlety a budúce prázdniny sa nimi taktiež naplnia.

Marián Harčar

Najnovšie články