Cesta svetla prebiehala ako svetlohra

DSC_6648(5.4.2015, Bardejov) Veľká Noc potrebuje doznievať, a k tomu prispela aj tohtoročná cesta svetla. Odohrala sa celá formou svetlohry. Zvykne sa použiť skôr výraz tieňohra, no táto pobožnosť však vôbec nie je o tieňoch, ale skôr o sile svetla, ožarujúceho svet i nás.

Pokoj kostola, prítmie noci a svetelné efekty umocnili jednotlivé zastavenia natoľko, že slová zamyslení silno rezonovali v duši. Podarilo sa symbolickou rečou predmetov a hranou časťou za oponou so svetlom vytvárať siluety vzkriesenia.

Mládežnícky zbor sprevádzal modlitbu svojím spevom. Rovnako aj hovorené slovo Písma a úvah, vypracovaných mladými, vytváralo priestor na tichý súhlas a radosť tejto veľkej udalosti. Úplne inak sa podarilo prežiť tieto tajomstvá, živšie, hlbšie a s nadšením. Patrí úprimná vďaka všetkým, ktorí nám pomohli v modlitbe.

V závere som vo večernom slovku spomenul, ako je dôležité, aby sme boli svetlom na tom svojom mieste, kde sme. Vďaka nám sa totiž niekto môže zorientovať, kráčať dobrou cestou.

Text s tohtoročnými zamysleniami

Stanislav Hurbanič, sdb

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”Cesta svetla 2015″]

Najnovšie články